Skip to main content

SECRET SANTA LICHTJES PARADE

 Op vrijdag 9 december 2022 zal er op Goeree Overflakkee voor de 4e keer de Secret Santa Lichtjesparade worden georganiseerd door Stichting Hart van Goeree Overflakkee (HvGO) in samenwerking met Plattelands Jongereren Flakkee.

 Net als vorige edities zullen een groot aantal feestelijk verlichte tractoren door alle dorpen van Goeree Overflakkee rijden. Hiermee wordt een positieve groet gebracht aan alle inwoners van het eiland, en met name voor degene die een moeilijke tijd hebben (gehad) om ze letterlijk een lichtpuntje te laten zien. Meer dan 80 deelnemers zullen tussen half 7 en 8 uur s avonds de verschillende routes rijden, zodat iedereen langs de route kans krijgt de mooie opgetuigde tractoren te bekijken.

De exacte routes zijn op 9 december te vinden op de site van de plattelands jongeren.

Een deel van de tractoren zullen eindigen in het Centrum van Middelharnis, waar op deze avond (en op zaterdagmiddag) een goede doelen markt zal worden georganiseerd in samen werking met de Bizz.  Tot 22 uur staan op het Diekhuusplein staan diverse kramen waarin verschillende goede doelen organisaties zich zullen presenteren. Er is dus van alles te   Ondertussen zal er gezellige muziek te horen zijn en heeft het Diekhuus hun terras uitgestald, zodat de tractoren feestelijk onthaald zullen worden.  Hierdoor krijgt ook nog iedereen de kans krijgt de mooie opgetuigde tractoren te dichtbij te bekijken.

 

Secret Santa Goeree Overflakkee

Het goede doel waaraan deze geweldige lichtjes parade zijn naam ontleent, is Secret Santa Goeree Overflakkee. Door deze organisatie worden mensen op Goeree Overflakkee die financieel of emotioneel een zwaar jaar achter de rug hebben verrast met een ‘lichtpuntje’ in de vorm van een mooi kerstpakket wat is samengesteld door een andere eilandbewoner die zich opgegeven heeft om een “Secret Santa” te willen zijn. Meer info kan je vinden op de facebook pagina van “Secret Santa Goeree Overflakkee of op de website van HvGO.

Stichting Hart van Goeree Overflakkee zal dit geheel coördineren en de pakketten eventueel nog aanvullen met een verwennerij die op ons eiland te verzilveren is.  Uiteraard wordt ervoor gezorgd dat alles “secret” blijft en er gewoon veel gezinnen door dit warme gebaar met frisse moed de feestdagen tegemoet kunnen gaan.

Er is toch niets mooiers dan dat eilandbewoners voor elkaar zorgen, elkaar ondersteunen en zo een warme gemeenschap met elkaar zijn. Een ware kerstgedachte!! Dit jaar kan je er helaas niet meer voor aanmelden maar als je een donatie wilt doen kan je terecht op de site van Hart van Goeree Overflakkee.

Klik hier om een donatie te doen.

Secret Santa Goeree Overflakkee