Secret Santa Lichtjes Parade

Op vrijdag 20 december 2019 zal er in Middelharnis een uniek nieuw evenement worden georganiseerd door Stichting Hart van Goeree Overflakkee in samenwerking met Middelharnis Centrum, LTO en de PlattelandsJongeren Flakkee.

Om 14 uur start een gezellige markt bij het Diekhuur en om 18 uur start een bonte stoet van verlichte tractoren vanaf het parkeerterrein van Keukencentrum Tieleman voorafgegaan door een tractor met aanhanger waarop een dj gezellige kerstmuziek zal draaien.

Deze stoet van mooi verlichte tractoren zal een rondje rijden door Middelharnis en Sommelsdijk en tot slot eindigen onderaan Dn Diek bij het Diekhuusplein waar ze allemaal worden opgesteld. Een jury zal onderweg en op het Diekhuusplein beoordelen wat het mooist verlichte exemplaar zal zijn.

Op het Diekhuusplein zullen de deelnemers en kijkers onthaald worden met diverse kraampjes met onder ander glühwein, warme chocomel en kruukplaetjes die al vanaf smiddags op het Diekhuusplein staan. Ook voor de jongere kijkers zal er wat lekkers zijn. Rond 10 uur zal deze feestelijke avond afgesloten worden met de uitslag van de lichtjesparade.

Deelname aan deze tocht kost 15 euro per tractor. Hiervoor krijgt de deelnemer een aantal consumpties. Vanzelfsprekend mogen de deelnemers zich ook laten sponsoren, want alle opbrengsten van deze unieke lichtjestoer zal worden geschonken aan het goede doel: Secret Santa Goeree Overflakkee.  Inschrijven doet u onderaan deze pagina.

Hierbij worden mensen op Goeree Overflakkee die financieel of emotioneel een zwaar jaar achter de rug hebben verrast met een ‘lichtpuntje’ in de vorm van een mooi kerstpakket wat is samengesteld door een andere eilandbewoner die zich opgegeven heeft om een “Secret Santa” te willen zijn.

Stichting Hart van Goeree Overflakkee zal dit geheel coördineren en de pakketten eventueel nog aanvullen met een verwennerij die op ons eiland te verzilveren is.

Uiteraard wordt ervoor gezorgd dat alles “secret” blijft en er gewoon veel gezinnen door dit warme gebaar met frisse moed de feestdagen tegemoet kunnen gaan.

Er is toch niets mooiers dan dat eilandbewoners voor elkaar zorgen, elkaar ondersteunen en zo een warme gemeenschap met elkaar zijn. Een ware kerstgedachte!!
Totaal