Skip to main content
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Lichtjes Parade

13 december van 14:00 tot 22:00

SECRET SANTA LICHTJES PARADE

Op vrijdag 13 december 2024 zal er op Goeree-Overflakkee voor de 5e keer de Secret Santa Lichtjes Parade worden georganiseerd door Stichting Hart van Goeree-Overflakkee (HvGO) in samenwerking met Plattelands Jongeren Goeree-Overflakkee.
Net als voorgaande edities zullen een groot aantal feestelijk verlichte tractoren door alle dorpen van Goeree-Overflakkee rijden.

Met de lichtjes parade wordt een positieve groet gebracht aan alle inwoners van het eiland, met name voor degene die een moeilijke tijd hebben (gehad), om ze letterlijk een lichtpuntje te laten zien. Meer dan 100 deelnemers zullen vanaf half 7 ‘s avonds de verschillende routes rijden, zodat iedereen langs de route kans krijgt de mooie opgetuigde tractoren te bekijken.

Dit jaar hebben zijn er zes verschillende routes: (1) Ouddorp, Goedereede (2) Stellendam, Herkingen, Melissant (3)Dirksland, Westplaat (4)Sommelsdijk,Middelharnis (5) Oude-Tonge, Nieuwe-Tonge (6) Ooltgensplaat, Achthuizen, Zuidzijde, Den Bommel, Stad aan ’t Haringvliet. Alle routes starten om half 7, behalve de route van Ooltgensplaat deze start om 6 uur. De exacte routes zijn te vinden op facebook van de Plattelands Jongeren en de diverse digitale media van Hart van Goeree-Overflakkee.

Kerstparty

Een deel van de tractoren zullen eindigen in het Centrum van Middelharnis, waar deze avond een kerstparty zal worden georganiseerd in samenwerking met de BIZ Middelharnis Centrum. Daar zullen de feestelijk opgetuigde tractoren parkeren zodat ze ook even rustig te bewonderen zijn. Op het Diekhuusplein verzorgd Happy Music van 18.30 tot 22.00 uur een sfeervolle kerstparty. Natuurlijk is er ook aan de inwendige mens gedacht.

Secret Santa Goeree Overflakkeer

Het goede doel waaraan deze geweldige lichtjes parade zijn naam ontleent, is Secret Santa Goeree-Overflakkee. Door deze organisatie worden mensen op Goeree-Overflakkee die financieel of emotioneel een zwaar jaar achter de rug hebben verrast met een ‘lichtpuntje’ in de vorm van een mooi kerstpakket. Deze worden samengesteld door een andere eilandbewoners die zich hebben opgegeven om een “Secret Santa” te willen zijn. Meer info is te vinden op de facebook pagina van “Secret Santa Goeree Overflakkee of op de website van HvGO.

Stichting Hart van Goeree Overflakkee zal dit geheel coördineren en de pakketten eventueel nog aanvullen met een verwennerij die op ons eiland te verzilveren is.  Uiteraard wordt ervoor gezorgd dat alles “secret” blijft en er gewoon veel gezinnen door dit warme gebaar met frisse moed de feestdagen tegemoet kunnen gaan.

Er is toch niets mooiers dan dat eilandbewoners voor elkaar zorgen, elkaar ondersteunen en zo een warme gemeenschap met elkaar zijn. Een ware kerstgedachte!! Dit jaar kan je je er helaas niet meer voor aanmelden maar als je een donatie wilt doen kan je terecht op de site van Hart van Goeree Overflakkee.

Donatie Secret Santa 2024

Meer lezen? Klik hier om naar de pagina van de Secret Santa Lichtjes Parade te gaan.

 

 

Gegevens

Datum:
13 december
Tijd:
14:00 tot 22:00
Evenement Categorie:

Organisator

Hart van Goeree Overflakkee
E-mail
info@hartvangoereeoverflakkee.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Diekhuus
Beneden zandpad 7
Middelharnis, 3241GA Nederland
+ Google Maps