Skip to main content

Op zaterdag 8 juni 2024 vieren we in het historische centrum van Middelharnis het FLUZI-feest. FLUZI staat voor “Flakkee uit zijn isolement”.

Dit jaar is het 60 jaar geleden dat door de opening van de Haringvlietbrug ons eiland een vaste oeververbinding kreeg met “de overkant”. Dit wordt gevierd met een grote braderie met tal van activiteiten en optredens van bands. Haal je retro kleding maar uit de kast!

Om 10.00 uur opent de burgemeester op het Spuiplein deze bijzondere dag. Van 10.00 tot 17.00 uur is er een grote braderie op de Voorstraat, Nieuwstraat, Kerkepad, Kaai en Spuiplein van Middelharnis. Uiteraard zal live muziek uit de jaren 60 die dag tot in de late uurtjes niet ontbreken. Verwacht veel enthousiasme en een dansbaar repertoire voor jong en oud op het Spuiplein.

Bezoek de vele activiteiten in de gotische Grote- of Sint Michaëlskerk. Ga op de foto in klederdracht of luister in de kerkbanken naar de verhalen over W.G. van de Hulst. Klim op de toren en geniet van het uitzicht! Kom op adem op het terras van de kerk en luister naar de gedichten van de Reizende Dichters. In de Hoeksteen wordt de FLUZI film getoond met unieke filmbeelden geschoten door de gebroeders Boomsma. Zing mee met de draaiorgels op straat of bij de vele bandjes die komen op het Spuiplein. Kom aan boord van de MD3, het laatste historische vissersschip in de haven. Dorst gekregen van het meezingen of van de zilte zeelucht? De heren van de Ronde Tafel bedienen de bezoekers graag van een drankje op het Spuiplein, terwijl een show wordt opgevoerd van de Vaandelzwaaiers uit België. Een muzikaal en zeer indrukwekkend schouwspel! Voor kinderen is er een kleedjesmarkt in de Spuistraat aan de Haven.

Ambachtenmarkt

Bezoek de ambachtenmarkt met meer dan 23 kramen in de Nieuwstraat. En neem ook een kijkje bij de oude voertuigen uit de tijd dat de Haringvlietbrug in 1964 werd gerealiseerd en Goeree-Overflakkee het FLUZI-feest vierde.

De talrijke liveoptredens op het Spuiplein met onder andere rock-‘n-rollmuziek van verschillende bands nemen de bezoekers volledig mee terug naar de bruisende jaren zestig. Haal je retro kleren maar uit de kast en vier met elkaar van 10.00 tot 23.00 uur het FLUZI-feest!