Skip to main content

HAVENDAG 2019 OP STOOM!

Stichting Hart van Goeree Overflakkee en alle meewerkende partijen zijn alweer een tijd druk bezig om een geweldig weekend te organiseren voor de Havendag van Menheerse die dit jaar zal plaatsvinden op vrijdag 31 mei en zaterdag 1 juni.

Eigenlijk beginnen de feestelijkheden al op woensdag 28 mei als de Kermis op het Spuiplein van start zal gaan. Als het goed is komt er dit jaar een hele bijzondere attractie. Zodra dit definitief zit zullen wij u hierover berichten.

Op vrijdagavond zal er een grote vlootschouw zijn dankzij de medewerking van “Rond en Platbodem Vrienden Zuidwest Nederland en Vlaanderen” die dit weekend hun 45 jarige bestaan komen vieren tijdens de Havendagen van Middelharnis. Op zaterdag ligt de havenkom van Middelharnis vol met deze traditionele schepen, waarvan een aantal voor de bezoekers ook te bezichtigen zijn. Op zondag zijn ze nog te aanschouwen tijdens de katerrace op het Haringvliet.

Het streekmuseum heeft een speciale vlag ontworpen voor Middelharnis. Deze zal op vrijdagavond door wethouder Thea Both na aankomst van de vloot worden gehesen in de havenkom van Middelharnis. Overigens zijn deze vlaggen ook voor de inwoners te koop via het Streekmuseum, zodat ze extra sfeer kunnen brengen tijdens Havendag.

Op zaterdag is niet alleen de kermis aanwezig, maar natuurlijk ook de grote braderie op het Spuiplein. De Hervormde kerk zal, aansluitend op de Voorstraat en rondom de kerk, hun jaarmarkt organiseren deze dag, waardoor er extra veel kramen zullen zijn. Ook de Nieuwstraat is niet vergeten, aangezien daar de streekmarkt wordt gehouden. Tevens is daar het “De Vogel kinderplein” en diverse gezellige terrassen.

Nieuw dit jaar is het podium op het Diekhuusplein waar zaterdagmiddag diverse bands zullen optreden. Dankzij het Diekhuus is er een gezellig terras ingericht en zullen er ook diverse andere versnaperingen te krijgen zijn.

Rondom de haven is het natuurlijk weer extra gezellig deze dagen. Hier kunnen ‘oud Hollandse spelletjes’ worden gespeeld, staan diverse oude tractoren en zal ook het Piratenkoor van Flakkee te horen zijn. Op de altijd gezellige terrassen rondom de haven is een live dj aanwezig tot in de late uurtjes.

Vanaf het havenhoofd verzorgt Staatsbosbeheer een pendeldienst naar het nieuwe eiland Bliek om de vogelkijkhut te bezoeken. Tevens zal een boswachter ter plaatse enthousiast vertellen over de omgeving. Tussen het parkeerterrein en diverse andere parkeerterreinen zullen diverse verschillende vormen van pendeldiensten beschikbaar zijn, zowel via water als via land

Actuele informatie kan je vinden op de website HavendagMenheerse.nl en op facebook.