Skip to main content
Geen categorie

112 Dag, 23 september 2017

By 13 september 2017No Comments

Op zaterdag 23 september a.s. is het Spuiplein in Middelharnis omgetoverd tot een ware 112-belevenis.

BL Veiligheid heeft na een succesvolle eerste editie, wederom in samenwerking met Stichting “Hart van Goeree-Overflakkee” en met dank aan Gemeente GO, weer een mooie dag in elkaar gezet om eenieder kennis te laten maken met allerlei onderdelen die horen bij veiligheid. En dan wordt “veiligheid” in het breedst van de zin benaderd!
Zo zullen er diverse instanties hun diensten, materieel, samenwerkingen e.d. laten zien op deze leerzame dag.

De brandweer laat een demonstratie zien van een technische hulpverlening waarbij het voor de bezoekers mogelijk is om het zelf te ervaren hoe het is om een auto open te knippen. Kinderen kunnen een rondje meerijden in de brandweerauto, maar ook zelf spuiten met een heuse brandweerslang is mogelijk, hoe leuk is dat!!
Daarnaast is het Mobile Media Lab van de politie aanwezig maar ook diverse andere politie voertuigen, deze kunnen dus goed bekeken worden.
Ook de ambulancedienst is aanwezig alsmede het Noodhulp Team Plus die inzetbaar zijn om in geval van een grote calamiteit met veel slachtoffers op locatie de eerste hulp te bieden.
Maar ook het Rode Kruis, BHV-demonstraties, politiehondenbrigade, dierenambulance, reddingsbrigade, KENBRI, Explosieve Opruimings-Dienst, Douane, Veilig Verkeer Nederland, de BOA’s, GO-Alert, de Brandwondenstichting, Stichting Ambulancewens, ACT zullen aanwezig zijn. Tevens is er een mogelijkheid om gezellig wat te eten en te drinken op het aanwezig terras.

Kortom voor zowel alle kinderen en volwassenen is er van alles te doen.

Dus, hou 23 september vrij in de agenda en eenieder is namens BL Veiligheid en Hart van Goeree Overflakkee van harte welkom op dit gratis evenement van 10.00-16.00 uur op het Spuiplein in Middelharnis.