Skip to main content

SECRET SANTA LICHTJES PARADE

Op vrijdag 8 december 2023 zal er op Goeree-Overflakkee voor de 5e keer de Secret Santa Lichtjes Parade worden georganiseerd door Stichting Hart van Goeree-Overflakkee (HvGO) in samenwerking met Platteland Jongeren Goeree-Overflakkee.
Net als voorgaande edities zullen een groot aantal feestelijk verlichte tractoren door alle dorpen van Goeree-Overflakkee rijden.

Met de lichtjes parade wordt een positieve groet gebracht aan alle inwoners van het eiland, met name voor degene die een moeilijke tijd hebben (gehad), om ze letterlijk een lichtpuntje te laten zien. Meer dan 100 deelnemers zullen vanaf half 7 ‘s avonds de verschillende routes rijden, zodat iedereen langs de route kans krijgt de mooie opgetuigde tractoren te bekijken.

Dit jaar hebben zijn er zes verschillende routes: (1) Ouddorp, Goedereede (2) Stellendam, Herkingen, Melissant (3)Dirksland, Westplaat (4)Sommelsdijk,Middelharnis (5) Oude-Tonge, Nieuwe-Tonge (6) Ooltgensplaat, Achthuizen, Zuidzijde, Den Bommel, Stad aan ’t Haringvliet. Alle routes starten om half 7, behalve de route van Ooltgensplaat deze start om 6 uur. De exacte routes zijn te vinden op facebook van de Plattelands Jongeren en de diverse digitale media van Hart van Goeree-Overflakkee.

Door Secret Santa Goeree Overflakkee worden mensen op Goeree Overflakkee die financieel of emotioneel een zwaar jaar achter de rug hebben verrast met een ‘lichtpuntje’ in de vorm van een mooi kerstpakket wat is samengesteld door een andere eilandbewoner die zich opgegeven heeft om een “Secret Santa” te willen zijn.

Stichting Hart van Goeree Overflakkee zal dit geheel coördineren en de pakketten eventueel nog aanvullen met een verwennerij die op ons eiland te verzilveren is.  Uiteraard wordt ervoor gezorgd dat alles “secret” blijft en er gewoon veel gezinnen door dit warme gebaar met frisse moed de feestdagen tegemoet kunnen gaan.

Er is toch niets mooiers dan dat eilandbewoners voor elkaar zorgen, elkaar ondersteunen en zo een warme gemeenschap met elkaar zijn. Een ware kerstgedachte!! Dit jaar kan je er helaas niet meer voor aanmelden maar als je een donatie wilt doen kan je terecht op de site van Hart van Goeree Overflakkee. Klik hier om een donatie te doen

In het menu van deze site vind je de routes terug.